Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Touristisch

Ferme en ferme

Afgelopen weekend hebben wij weer een aantal agrarische bedrijven in de Drôme bezocht. Helaas was het een regenachtige dag, jammer voor de bezoekers en de deelnemende bedrijven. Toch is het een leuk initiatief dat jaarlijks terug keert.

Wijnproeven in de omgeving van Vuevigne


uItzicht Vuevigne
De foto hierboven laat het uitzicht van Vuevigne zien. Hiermee is ook gelijk duidelijk dat de wijnranken ruim aanwezig zijn. De wijnen in de directe omgeving zijn van goede kwaliteit en behoren tot de Côtes du Rhone. Recentelijk heeft het dorp Roaix dat op 3 km van Vuevigne ligt zijn felbegeerde Côtes du Rhone Village erkenning gekregen. De bekendste wijn komt uit Gigondas dat op 15 km afstand ligt. De kwaliteit benadert die van de wereldberoemde Châteauneuf du Pape (op 40 km) wijnen. Verdere bekende wijndorpen in de buurt zijn Vaqueras, Rasteau, Beaumes de Venise en Cairanne.

Overal in de omgeving kunt u terecht voor proeverijen. De lokale caves (coöperaties) zijn makkelijk te bereiken. Verder kunt op gevoel een domaine bezoeken die u onderweg tegen komt.

Dagtoer naar Cassis aan zee

calanquescassis


Zie hier het uitzicht op Cassis en zijn prachtige calangue. Met een boottocht vanuit de haven kun je de grillige kust bewonderen met hele stijle rotspartijen. Het is een aantrekkelijk vissersplaatsje met mondaine trekken. Hierdoor trekt het ook veel toeristen aan. Het heeft een strandje en talloze restaurants met een terras.

Tijdens het hoogseizoen kan parkeren helaas problematisch zijn. Het kan dus voorkomen dat je dan wel een stuk moet lopen om bij de haven te komen. Vanaf Vuevigne is de afstand 130 km.

Met een elektrisch treintje door Vaison la Romaine


petittrainvaisonklein
Heel leuk voor kinderen maar ook voor volwassen. Le Petit Train rijdt langs al de
bekende locaties in Vaison. De kathedraal, de romeinse brug, de opgravingen en
de oude stad. De rit duurt ongeveer 30 minuten.
Alleen op maandag en dinsdag ochtend rijdt hij niet. Het is ook mogelijk om een
tweedaagse pas om de opgravingen te bezoeken inclusief de trein tour te kopen.
Stap in ........
Oh ja onderweg wordt er alleen in het beschaafd Frans het een en ander verteld.
Dus woordenboek meenemen!

Lavendel plukken in het dal van St Jalle


lavendelveld

Het dal van Saint Jalle is bekend vanwege de uitgestrekte lavendel velden. Gedurende juli tot begin augustus zijn ze in volle glorie te aanschouwen. Via Buis les Baronnies kunt u via de Col d’ Ey een prachtige tocht maken. In Saint Jalle kunt u lekker Frans eten. Onderweg kunt u natuurlijk ook stoppen voor een picknick.

De afstand vanaf Vuevigne is 32 km via Nyons of 44 km via Buis les Baronnies.

Een dagje strand op ruim 1.5 uur bij La Grande Motte


strand-van-la-grande-motte

La Grande Motte. Voor een dagje strand is dit een echte aanrader. Het strand is langgerekt en ligt aan de rand van de plaats. Er is beperkte parkeergelegenheid direct achter het strand. Hierdoor wordt de kans op een overvol strand beperkt. Het water is lang ondiep waardoor het voor kinderen heel geschikt is. De route er naar toe voert je door de kleine camargue. Wij hebben onderweg wilde paarden en flamingos gezien. Bij de stad zelf aangekomen moet je Les Plages (de stranden) aanhouden. De accommodaties zijn heel bijzonder in witte Art Deco stijl gebouwd.

De afstand vanaf Vuevigne is ongeveer 130 km.

Het antieke amfitheater van Vaison


theatervaison

In het antieke romeinse openlucht theater, met 6000 zitplaatsen, zijn de hele zomer avondvoorstellingen. Het is heel bijzonder om een voorstelling mee te kunnen maken met het Provençaalse landschap op de achtergrond en de vallende duisternis. De temperatuur is meestal nog zeer aangenaam in de avonduren.

Het programma is te verkrijgen bij de plaatselijke VVV (Office du Tourisme) in het centrum.