Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
De locatie van onze gîtes is bijzonder rustig. Het ligt op 1.5 km van het sfeervolle dorp Villedieu. Hier is een typisch Frans terras op het centrale plein met fontein onder de schaduw van platanen. Aan het plein ligt het autenthieke "Café du Centre", het restaurant "La Maison Bleue" en een crèperie. In het dorp is tevens een winkel voor de dagelijkse boodschappen en vers brood. Buisson op 2.5 km is ook een typisch oud Provencaals dorp met smalle stegen en een oude kerk uit de12e eeuw.

Rondom het bekende Vaison la Romaine liggen 14 dorpen in een straal van 11 km die allemaal stuk voor stuk het bezoeken waard zijn. Het gebied heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot de vijfde eeuw voor Christus. Vaison la Romaine (circa 6000 inwoners) is de grootste plaats van het gebied en ligt op 7 km van onze woning. Uit de Romeinse tijd is er het amfitheater met zomerse voorstellingen en het openluchtmuseum te bewonderen. Het heeft ook een prachtig middeleeuws hoog gelegen stadsgedeelte met een burcht. De Provencaalse dinsdagmarkt trekt al 400 jaar bezoekers uit de wijde omgeving aan.

De rest van de 14 dorpen hebben allemaal hun eigen charme. Enkele voorbeelden zijn Séguret, Faucon en Crestet. De Mt Ventoux (1912 m) is bij velen bekend vanwege de Tour de France. En wordt door wielrenners "aanbeden" en is een richtpunt voor de wijde omgeving. In de zomer zijn er mooie wandelingen naar de top en in de winter zijn er skimogelijkheden. Aan de zuid-oost kant bevinden zich de uitgestrekte lavendelvelden.