Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed

Welkom op het Vuevigne weblog


Hier treft u ons weblog aan met allerhande informatie over de Provence. Ze staan op datum volgorde (de jongste datum boven aan) en de eerste 12 zijn gelijk te lezen. De overige kunt u bekijken door te kiezen in de lijsten rechts of een jaar te kiezen. Gebruik ze eventueel om uw vakantie bij ons voor te bereiden. U vindt een aantal ook terug in de map in uw gîte Lavande op Vuevigne. Omdat wij Internet/WIFI hebben is het weblog natuurlijk ook daar te raadplegen.

Veel leesplezier ! HappyHet seizoen 2023 zit erop!

Het is inmiddels half oktober en wij gaan volgende week naar Vuevigne om onze laatste gasten uit te zwaaien en de gîte en het terrein klaar te maken voor de winterperiode.

Inmiddels zijn de boekingen voor 2024 alweer in volle gang en hebben wij alweer aanvragen gehad voor 10 van de ongeveer 26 weken in 2024.

De prijzen voor zijn enigszins aangepast met € 25,00 per week. De prijzen zijn nu -afhankelijk van de periode- respectievelijk € 425,00, € 550,00 en € 675,00 per week.

De wisseldag is op veler verzoek al een paar jaar de zondag.

Vriendelijke groeten en wie weet tot ziens,

Adrie en Dick Alblas

Seizoen 2023

Eind april 2023 start ons 15e verhuurseizoen weer. De reserveringen laten een bekend beeld zien: tot begin juli is Lavande inmiddels verhuurd.

Zoals u misschien weet verhuren wij alleen de gîte Lavande nog, de gîte Tournesol gebruiken wij nog een aantal keer per jaar voor onzelf.

Als u Lavande huurt heeft u normaal gesproken het hele terrein voor uzelf. Een enkele keer zijn wij mogelijk een paar dagen ook aanwezig als u er bent.

vvhek

Bistrot in Buisson

Afgelopen zomer is er in Buisson op het dorpsplein eindelijk een Bistrot geopend!

Het was altijd een groot gemis dat er helemaal geen gelegenheid was om na een leuke wandeling vanaf Vuevigne naar het dorp Buisson wat te drinken in Buisson.

Ook het fontein was al een paar jaar aan restauratie toe, dus ook gewoon drinkwater was er niet.

U kunt bij de Bistrot ook brood krijgen en gelijk even een kopje koffie drinken op het terras.

Ga er eens een kijkje nemen als u op Vuevigne verblijft, het is een leuke wandeling (een half uurtje) door de wijngaarden.

Bon appétit!

We verhuren Lavande weer!

Na een tweetal voor iedereen rumoerige jaren ziet het er nu naar uit dat de situatie weer een klein beetje normaal wordt komend seizoen.

Wij hebben dan ook gemeend onze trouwe gasten -maar ook natuurlijk nieuwe gasten- de gelegenheid te bieden Lavande te huren komend seizoen

Inmiddels is duidelijk dat ons seizoen medio aprll aanstaand start en heeft een aantal trouwe, maar ook nieuwe gasten, geboekt en is Lavande al weer tot begin juli verhuurd.

Er zijn twee veranderingen ten opzichte van de oude situatie:

1) de wisseldag is zondag geworden vanwege het feit dat de werkster voor ons alleen op zondag kan schoonmaken en de gasten -als wij er zelf niet zijn- begroeten en

2) wij wonen niet meer in Villedieu, maar hebben Tournesol voor onszelf ingericht en hopen daar dan ook komend seizoen regelmatig te kunnen verblijven.

Het kan dus zijn dat u ons al buren heeft, maar het kan ook zijn dat wij zelf in Nederland zijn en dan is Vuevigne helemaal voor u alleen.

Wie weet ontmoeten wij elkaar in de komende tijd. Vriendelijke groeten, Adrie en Dick

We zijn weer in Buisson

Bonsoir, het is vandaag 24 juni en we zijn sinds 2 dagen -na een lange afwezigheid van ruim 8 maanden- weer op Vuevigne.

Het voelt als vanouds en we voelen ons gelijk weer thuis!

Voorlopig zullen we alleen nog de gîte Lavande verhuren omdat wij zelf regelmatig in Tournesol zullen verblijven.

Mocht u interesse hebben in een vakantie bij ons in de Vaucluse (Provence) dan kunt u contact met ons opnemen via de pagina Contact.

Wie weet tot ziens, Adrie en Dick Alblas16uitzichtNyons

We kunnen weer!

Op het moment dat wij dit schrijven (zondag 14 juni) is juist bekend geworden dat er weer toeristen mogen komen naar Frankrijk.
Nederland heeft de reisbeperkingen voor het Schengen-gebied gewijzgd naar Geel wat betekent dat vakantiereizen zijn toegestaan.
Wij hebben de kalenders zojuist weer geaktualiseerd, een aantal gasten die in het voorjaar zouden zijn gekomen komen nu in het najaar.
Voorlopig is de laatste verhuurdag 10 oktober 2020.

Het seizoen 2019 is voorbij

We schrijven dit op maandag 18 november 2019.

Inmiddels zijn wij alweer bijna 3 weken terug na een fijn seizoen in Buisson/Villedieu. Waarom schrijven wij Buisson/Villedieu?

De gîtes Lavande en Tournesol, samen dus Vuevigne, staan op de grens van Buisson en Villedieu zoals u misschien al weet.

Omdat onze gasten vaak in Villedieu vertoeven vermelden wij dit leuke dorp toch ook maar hier.

Zelf wonen wij in Villedieu zes maanden per jaar. De afstand naar Vuevigne is per voet door de wijngaarden ongeveer 15 minuten. Bij goede weersomstandigheden -bijna altijd het geval- organiseren wij een maal per week een table d'hôte op het terras bij ons in Villedieu.


hetpleinklein

Beroemd is het plein in Villedieu waar u onder de grote platanen heerlijk een kopje koffie, drankje kunt drinken of een salade of tapas kunt eten bij Café du Centre.

Verder kunt u natuurlijk ook aanschuiven op het terras van La Maison Bleue (pizza's en pasta's) of bij La Remise, de crêperie.

Mocht u onze gast zullen zijn komend seizoen dan wensen wij u nu alvast veel plezier!

Nieuwe oogst Chardonnayvignerons-chardonnay-18-10-19

Zoals gebruikelijk was er vlak voor ons vertrek uit Villedieu weer de presentatie van de nieuwe Chardonnay. Altijd een gezellig gebeuren op de wijncave van Villedieu/Buisson.
Door de grote droogte en de hoge temperaturen in de afgelopen periode is de wijn van goede kwaliteit maar is de hoeveelheid ongeveer 20% lager dan normaal.

Table d'hôte bij ons huis is Villedieu

Als onze gasten het leuk vinden en het weer laat het toe -maar dat is bijna altijd het geval- dan organiseren wij op ons terras bij ons huis in Villedieu een table d'hôte.

Velen hebben er al gebruik van gemaakt, het is op loopafstand van Vuevigne, dus er kan zonder problemen een glaasje wijn worden gedronken.

Het menu bestaat uit drie gangen en is vers bereid door Adrie. Wij houden natuurlijk wel rekening met een eventueel dieet enzovoorts.

Wij vragen € 20,00 per persoon en verrekenen dat met de teruggave van de waarborgsom.

Het is verstandig een zaklamp mee te nemen voor de terugreis door de wijngaard. Als u er geen bij u heeft of hem bent vergeten dan hebben wij er natuurlijk wel een te leen voor u.

Hieronder een foto van een leuke en gezellige avond bij ons in Villedieu.

Foto's Mariontdhklein

Internationale koren treden op in Vaison la Romainechoraliesklein

Begin augustus wordt wederom de Choralies gehouden in Vaison la Romaine. Het festival vindt elke 3 jaar plaats en koren over de hele wereld komen hier samen. Het is heel bijzonder om een onderdeel van het publiek te zijn.

Veel koorleden bezoeken zelf ook voorstellingen en kennen de teksten.

Er is een aparte internet site die ook in het engels wordt weergegeven: https://choralies.fr

Gastenboek

Wij hebben op de pagina Gastenboek weer wat van de reakties van onze gasten uit 2018 geplaatst.

De reakties uit 2018 staan als eerste vermeld. Wij hebben ze gesorteerd per gîte, eerst de verhalen van onze gasten uit Lavande en daarna die van hen die in Tournesol hebben verbleven.

Het aantal per gîte hebben we beperkt tot 10, mocht u besluiten naar ons toe te komen dan ligt het gastenboek natuurlijk voor u klaar!