Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Kunst & Cultuur

Internationale koren treden op in Vaison la Romainechoraliesklein

Begin augustus wordt wederom de Choralies gehouden in Vaison la Romaine. Het festival vindt elke 3 jaar plaats en koren over de hele wereld komen hier samen. Het is heel bijzonder om een onderdeel van het publiek te zijn.

Veel koorleden bezoeken zelf ook voorstellingen en kennen de teksten.

Er is een aparte internet site die ook in het engels wordt weergegeven: https://choralies.fr

Journeés du Patrimoine

Dit weekend was er weer het jaarlijkse "Journeés du Patrimoine" (lijkt enigszins op het Monumenten weekend zoals wij dat in Nederland kennen).

Wij hebben drie dingen bezocht: de kerk op de rots in Pierrelongue (gebouwd op de fundering van een middeleeuws kasteel, de kerk zelf is pas ruim een eeuw oud.


Ook hebben wij een kasteel bezocht, waarvan de eigenaar -nadat hij zijn bedrijf goed had kunnen verkopen- inmiddels 12 jaar bezig is het opnieuw opbouwen/restaureren van het kasteel. Hij doet dit eigenlijk helemaal allleen, het is een plaatje om te zien. Wij hebben ook en rondleiding van hem gehad en al zijn woonvertrekken gezien. Hij heeft zelf een lift ingebouwd, want hij wil er de rest van zijn leven blijven wonen, ook als hij wat hulpbehoevend zou worden bijvoorbeeld.


Als laatste hebben wij in Nyons de laatste nog bestaande fabriek bezocht waar met de hand Provençaalse tapijten/matten worden gemaakt, maar ook matten die gebruikt worden in de persen voor de productie van olijfolie.


Al met al weer een leuke en leerzame dag in het departement Drôme, waaraan Vuevigne grenst, een streek die, net als de Vaucluse zelf, de moeite van het bezoeken waard is!

Wat een verrassing!

Op maandagavond 20 augustus werden wij op wederom een mooie zomeravond -na een uitleg over het oudste gedeelte van Villedieu- verrast door het Nederlandse orkest Ulysses dat op tournee was in Frankrijk. Het orkest bestaat uit leden van verschillende orkest in Nederland, die samen het avontuur aangaan.

Het eerste concert was in Villedieu. Het repertoire was gevarieerd, van klassiek tot populaire (Franse) chansons. Het was genieten!Vaison danses

Op vrijdagavond 20 juli jl. hebben wij voor het eerst een voorstelling meegemaakt in het Théâtre Antique in Vaison la Romaine. Dit is een openlucht theater uit de Romeinse tijd, waarvan heel veel is bewaard gebleven in Vaison en de verdere omgeving van Vuevigne. Het is een hele belevenis om dit te mogen meemaken temidden van duizenden andere bezoekers van de voorstelling.
De uitvoering was van een groep dansers en danseressen met gebruikmaking van beeld- en lichtspektakel. Zie hieronder een mooie foto daarvan.

Fête de la Musique

Op donderdag 21 juni 2012 was er weer een Fête de la Musique in Vaison la Romaine.

Het was een prachtige avond met temperaturen van 25 graden om 23.00 uur, dus dat kwam de feestvreugde zeker ten goede!

Als vanouds bruist Vaison dan, en wij hebben er een aantal leuke uren doorgebracht. Vanzelfsprekend hoorde er een goede maaltijd bij om de feestvreugde te verhogen. Hierbij twee foto's die wij hebben geschoten.

Le Violin Enchanté

De muziekschool van het gebied Vaison Ventoux gaf op 2 juni jl. een uitvoering van een musical door haar leerlingen.

Medewerking werd verleen door vioolspelers, een jeugdkoor en een pianist. Vanzelfsprekend was een aantal leerkrachten aanwezig om aanwijzingen te geven en deel te nemen aan de musical.

Zoals gebruikelijk wordt dit allemaal in de open lucht gehouden, ditmaal in het kleine theater van Vaison, "Théâtre du Nymphée".

Wij hebben er een plezierige avond aan beleefd.


Corso in Vaison la Romaine

Elk jaar wordt er in het Pinksterweekend een corso gehouden in Vaison la Romaine. Nu moeten wij dit niet vergelijken met bijvoorbeeld het bloemencorso enzovoorts in Nederland, maar de bedoeling is vertederend.

Het is altijd gezellig in Vaison, dus een bezoek aan het stadje (maar 7 kilometer vanaf Vuevigne, wij hebben het al eens gelopen) is nooit weg.

Hierbij een foto van wat steltlopers in de optocht.


Romeinse opgravingen bezichtigen in Vaison la Romaine


opgravingenvaisonklein
In het centrum van Vaison la Romaine bevinden zich op diverse locaties romeinse opgravingen. Het is voor Frankrijk een van de meest waardevolle archeologische bezichtigingsplekken.

U kunt een toegangskaart kopen die twee dagen geldig is. Gratis is een audio tour beschikbaar (beperkte voorraad!).

In de map in uw gîte is een plattegrond te vinden met de diverse bezienswaardigheden.