Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Dentelles

Wandelen in de Dentelles de Montmirail


de top van de Dentelles
In het gebied zijn veel wandelingen uitgezet, vooral bij Gigondas. Ook een meerdaagse rondwandeling, de Tour de Dentelles de Montmirail, de GR 4 en de GR 91 gaan door en langs het gebied. Er zijn eenvoudige en uitdagende wandelingen. Voor de laatste heb je wel schoenen nodig met voldoende grip.

Overal heb je zicht op de gekartelde toppen. Door de erosie zijn de bergtoppen op een fraaie manier gebeeldhouwd. De hoogste top ligt op zo'n 750 meter. Het gekartelde massief is een beschermd natuurmonument. In onze gîte treft u meer informatie aan.

Dentel wandeling met prachtig uitzicht.
De wandeling begint vanaf de parkeerplaats tegen de Dentelles aan het einde van een hobbelige weg naar boven. Als je richting Gigondas volgt komen er op een gegeven moment vanzelf aanduidingen voor de Dentelles, deze gewoon volgen.
Wanneer je de blauwe stippen route aanhoudt ga je naar rechts langs de bergkam. De wandeling eindigt bij een hele hoge rotspunt. Hier vandaan kijk je over het kartelgebergte van de Dentelles met de top van de Mont Ventoux in de verte.
Je hebt echt tijd nodig om het indrukwekkende landschap op je in te laten werken. Via de andere kant kan je helemaal rond lopen.

Afstand vanaf Vuevigne is 15 km.