Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Wijn

Nieuwe oogst Chardonnayvignerons-chardonnay-18-10-19

Zoals gebruikelijk was er vlak voor ons vertrek uit Villedieu weer de presentatie van de nieuwe Chardonnay. Altijd een gezellig gebeuren op de wijncave van Villedieu/Buisson.
Door de grote droogte en de hoge temperaturen in de afgelopen periode is de wijn van goede kwaliteit maar is de hoeveelheid ongeveer 20% lager dan normaal.

De wijnoogst 2012

De wijnoogst van 2012 is weer verleden tijd! Hij was eerder dan vorig jaar, begunstigd door het goede weer en de uitbundige zonneschijn dit jaar. Het wijnjaar 2012 belooft heel goede wijn op te leveren!

Hier een foto van de wijnoogst voor de deur van Veuvigne.


Ook een foto van de drukte bij de Cave Coopérative La Vigneronne in Villedieu. Dit is een -zoals de naam al zegt- een samenwerking tussen de wijnboeren uit Villedieu en Buisson. Het is natuurlijk te duur om zelf de druiven te verwerken en ook het feit dat het om Côtes du Rhône wijn gaat stelt hoge eisen aan de verwerking van de druiven tot een goede wijn.Inmiddels hebben wij afgelopen vrijdag 19 oktober al mogen proeven van de eerste wijn van 2012. Dit zijn twee witte wijnen: een Chardonnay en Voignier, het smaakte inderdaad uitstekend, dus dat belooft wat!

Nieuwe wijnen ontdekt

Nieuwe wijnen ontdekt
Lekkere biologische wijnen die redelijk geprijsd zijn vindt u bij Denis Tardieu in Villedieu.

Wanneer u Villedieu verlaat richting Mirabel aux Baronnies ziet u na ongeveer een kilometer op de rechte weg rechts een bordje van hem. U slaat hier rechts af en volgt een niet al te best slingerend pad omhoog. Aan het eind van het pad vindt u zijn domein.

Vooral de witte wijn smaakt voortreffelijk.

In de gîtes liggen wat visitekaartjes van hem, hierop staat ook de route beschreven.
Wijnproeven in de omgeving van Vuevigne


uItzicht Vuevigne
De foto hierboven laat het uitzicht van Vuevigne zien. Hiermee is ook gelijk duidelijk dat de wijnranken ruim aanwezig zijn. De wijnen in de directe omgeving zijn van goede kwaliteit en behoren tot de Côtes du Rhone. Recentelijk heeft het dorp Roaix dat op 3 km van Vuevigne ligt zijn felbegeerde Côtes du Rhone Village erkenning gekregen. De bekendste wijn komt uit Gigondas dat op 15 km afstand ligt. De kwaliteit benadert die van de wereldberoemde Châteauneuf du Pape (op 40 km) wijnen. Verdere bekende wijndorpen in de buurt zijn Vaqueras, Rasteau, Beaumes de Venise en Cairanne.

Overal in de omgeving kunt u terecht voor proeverijen. De lokale caves (coöperaties) zijn makkelijk te bereiken. Verder kunt op gevoel een domaine bezoeken die u onderweg tegen komt.

Domain La Collière Rasteau


Domaine-La-Colliere

Hier maakt men volle krachtige wijnen met een alcohol percentage tegen de 15%. De druiven die hij in de wijn verwerkt zijn Grenache, Carignan en Syrah. Het domaine ligt buiten het dorp Rasteau dat een Côtes du Rhône Village erkenning heeft. Daar kunt u de verschillende rode wijnen proeven. We weten zeker dat u niet met lege handen naar huis gaat....

Delphine & Georges Perrot
Domaine la Collière, 1 Lot les Vaches, 84110 Rasteau tel.nr 0033 6 14 97 54 34

U kunt al een kijkje nemen op zijn fraaie website https://domainelacolliere.com

Om het domein te bezoeken rijdt u via Roaix richting Rasteau. Op de grote rotonde voor de cave van Rasteau moet u rechtdoor rijden en de D975 blijven volgen richting Cameret. Na ongeveer 2 km passeert u de cave La Soumade aan uw linkerhand. Na ongeveer 200 honderd meter slaat u links af bij het bord van Domaine la Collière. Via een smalle weg door de wijnvelden heen vindt u het domaine aan uw linkerhand. De cave is geopend van 9:00 - 12:00 en 14:30 - 18:30. Als hij niet ter plaatse is kunt u hem het beste even bellen op bovenstaand mobiele nummer.