Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Nieuws

Het seizoen 2023 zit erop!

Het is inmiddels half oktober en wij gaan volgende week naar Vuevigne om onze laatste gasten uit te zwaaien en de gîte en het terrein klaar te maken voor de winterperiode.

Inmiddels zijn de boekingen voor 2024 alweer in volle gang en hebben wij alweer aanvragen gehad voor 10 van de ongeveer 26 weken in 2024.

De prijzen voor zijn enigszins aangepast met € 25,00 per week. De prijzen zijn nu -afhankelijk van de periode- respectievelijk € 425,00, € 550,00 en € 675,00 per week.

De wisseldag is op veler verzoek al een paar jaar de zondag.

Vriendelijke groeten en wie weet tot ziens,

Adrie en Dick Alblas

Bistrot in Buisson

Afgelopen zomer is er in Buisson op het dorpsplein eindelijk een Bistrot geopend!

Het was altijd een groot gemis dat er helemaal geen gelegenheid was om na een leuke wandeling vanaf Vuevigne naar het dorp Buisson wat te drinken in Buisson.

Ook het fontein was al een paar jaar aan restauratie toe, dus ook gewoon drinkwater was er niet.

U kunt bij de Bistrot ook brood krijgen en gelijk even een kopje koffie drinken op het terras.

Ga er eens een kijkje nemen als u op Vuevigne verblijft, het is een leuke wandeling (een half uurtje) door de wijngaarden.

Bon appétit!

We verhuren Lavande weer!

Na een tweetal voor iedereen rumoerige jaren ziet het er nu naar uit dat de situatie weer een klein beetje normaal wordt komend seizoen.

Wij hebben dan ook gemeend onze trouwe gasten -maar ook natuurlijk nieuwe gasten- de gelegenheid te bieden Lavande te huren komend seizoen

Inmiddels is duidelijk dat ons seizoen medio aprll aanstaand start en heeft een aantal trouwe, maar ook nieuwe gasten, geboekt en is Lavande al weer tot begin juli verhuurd.

Er zijn twee veranderingen ten opzichte van de oude situatie:

1) de wisseldag is zondag geworden vanwege het feit dat de werkster voor ons alleen op zondag kan schoonmaken en de gasten -als wij er zelf niet zijn- begroeten en

2) wij wonen niet meer in Villedieu, maar hebben Tournesol voor onszelf ingericht en hopen daar dan ook komend seizoen regelmatig te kunnen verblijven.

Het kan dus zijn dat u ons al buren heeft, maar het kan ook zijn dat wij zelf in Nederland zijn en dan is Vuevigne helemaal voor u alleen.

Wie weet ontmoeten wij elkaar in de komende tijd. Vriendelijke groeten, Adrie en Dick

We zijn weer in Buisson

Bonsoir, het is vandaag 24 juni en we zijn sinds 2 dagen -na een lange afwezigheid van ruim 8 maanden- weer op Vuevigne.

Het voelt als vanouds en we voelen ons gelijk weer thuis!

Voorlopig zullen we alleen nog de gîte Lavande verhuren omdat wij zelf regelmatig in Tournesol zullen verblijven.

Mocht u interesse hebben in een vakantie bij ons in de Vaucluse (Provence) dan kunt u contact met ons opnemen via de pagina Contact.

Wie weet tot ziens, Adrie en Dick Alblas16uitzichtNyons

We kunnen weer!

Op het moment dat wij dit schrijven (zondag 14 juni) is juist bekend geworden dat er weer toeristen mogen komen naar Frankrijk.
Nederland heeft de reisbeperkingen voor het Schengen-gebied gewijzgd naar Geel wat betekent dat vakantiereizen zijn toegestaan.
Wij hebben de kalenders zojuist weer geaktualiseerd, een aantal gasten die in het voorjaar zouden zijn gekomen komen nu in het najaar.
Voorlopig is de laatste verhuurdag 10 oktober 2020.

Het seizoen 2019 is voorbij

We schrijven dit op maandag 18 november 2019.

Inmiddels zijn wij alweer bijna 3 weken terug na een fijn seizoen in Buisson/Villedieu. Waarom schrijven wij Buisson/Villedieu?

De gîtes Lavande en Tournesol, samen dus Vuevigne, staan op de grens van Buisson en Villedieu zoals u misschien al weet.

Omdat onze gasten vaak in Villedieu vertoeven vermelden wij dit leuke dorp toch ook maar hier.

Zelf wonen wij in Villedieu zes maanden per jaar. De afstand naar Vuevigne is per voet door de wijngaarden ongeveer 15 minuten. Bij goede weersomstandigheden -bijna altijd het geval- organiseren wij een maal per week een table d'hôte op het terras bij ons in Villedieu.


hetpleinklein

Beroemd is het plein in Villedieu waar u onder de grote platanen heerlijk een kopje koffie, drankje kunt drinken of een salade of tapas kunt eten bij Café du Centre.

Verder kunt u natuurlijk ook aanschuiven op het terras van La Maison Bleue (pizza's en pasta's) of bij La Remise, de crêperie.

Mocht u onze gast zullen zijn komend seizoen dan wensen wij u nu alvast veel plezier!

Het seizoen 2018 is geschiedenis

Het is nu begin november en wij zijn weer terug in Nederland.

De afgelopen zes maanden hebben wij weer met veel plezier contact gehad en samen gegeten met veel van onze gasten.

Ook dit jaar mochten wij ons weer verheugen op een goede bezetting van bijna 90%. Fijn omdat dit voor ons gevoel ook een stukje waardering is voor onze gîtes, de omgeving enzovoorts.

Voor het seizoen 2019 hebben wij de prijzen ongewijzigd gelaten.

Wie weet kunnen wij u binnenkort ook (weer) verwelkomen als gast en wees ervan overtuigd dat wij weer alles in het werk zullen stellen om u een fijne vakantie te bezorgen.

Hartelijke groeten,

Adrie en Dick

La place est à nous

Op 5 september 2018 hebben wij weer het jaarlijkse dorpsfeest gehad. Dit is altijd de eerste woensdag van september. Het idee erachter is dat het dorpsplein, dat vooral in het hoogseizoen niet door de dorpelingen wordt gebruikt vanwege de drukte door de toeristen, weer een klein beetje beschikbaar is voor de bewoners van Villedieu. Het is een Auberge Espagnol dus iedereen brengt wat te eten en te drinken mee. Hier is een foto van het drukke en gezellige dorpsplein.

hetpleinklein

We hebben een nieuw adres!

Wij werden een paar weken geleden verrast met het feit dat wij een nieuw adres hebben gekregen in Buisson en sterker nog we hebben ook nog een huisnummer gekregen!

Ons nieuwe adres is 906, Chemin des Sources, Buisson.

Verleden tijd zijn dus de adressen D51, La Faraud, Route de Villedieu, Notre Dame Haut.

Ook verleden tijd is eigenlijk Les Hauts Près, maar voorlopig houden wij dat ook maar aan, omdat dat straatnaambord nog steeds aan de paal hangt.

906_klein

Brocante spulletjes

In de loop der jaren hebben wij nogal wat vide greniers (rommel markten) afgestruind in de Provence. Veel van die spulletjes hebben wij zelf gebruikt voor het inrichten. Maar de hoeveelheid is inmiddels behoorlijk gegroeid en wij hebben gemeend Brocante spulletjes te gaan verkopen voor een vriendelijke prijs.

Als u interesse heeft kijk dan eens op onze andere website
(klik hier)

SAM_2639

Lunch in de achtertuin

Als je bedenkt dat het pas 20 februari is en het is al 15 graden dan smaakt een lunch in de achtertuin van Tournesol natuurlijk al weer prima!. Deze foto kregen wij van onze eerste gasten dit seizoen (de voorjaarsvakantie)

Zomaar wat plaatjes uit Villedieu

Om vast wat sfeer te kunnen proeven, hier wat plaatjes uit Villedieu en omgeving. Veel plezier. Wij zullen de foto pagina snel aanpassen met nieuwe foto's