Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Autoroutes

Dagtoer naar Cassis aan zee

calanquescassis


Zie hier het uitzicht op Cassis en zijn prachtige calangue. Met een boottocht vanuit de haven kun je de grillige kust bewonderen met hele stijle rotspartijen. Het is een aantrekkelijk vissersplaatsje met mondaine trekken. Hierdoor trekt het ook veel toeristen aan. Het heeft een strandje en talloze restaurants met een terras.

Tijdens het hoogseizoen kan parkeren helaas problematisch zijn. Het kan dus voorkomen dat je dan wel een stuk moet lopen om bij de haven te komen. Vanaf Vuevigne is de afstand 130 km.

Mooie route via Veaux langs de Mont Ventoux


veaux1klein
Deze route brengt u langs Veaux waar u een overweldigend uitzicht op de Mont Ventoux heeft. Een gedeelte gaat door een bosrijk gebied dat heel rustig is. Het is onderdeel van een nationaal park. Op de kaart in de map in uw gîte staan er verschillende variaties aangegeven in het rose.
Vanaf Vuevigne moet u eerst naar Vaison la Romaine toe. Hiervandaan neemt de kaart de route over. Als u vanaf Vaison via Saint Marcellin wilt rijden dan moet u de afslag naar links nemen bij camping Carpe Diem.
Bonne route!

Aantrekkelijke route via Propriac


propiacklein

De volgende route biedt u een gevarieerd landschap met schitterende uitzichten. U start vanaf Vuevigne en gaat via Mirabel aux Baronnies richting Puymeras.

Hier begint de routebeschrijving op de kaart die u in de map in uw gîte vindt. U rijdt u via een smalle weg omhoog naar een ruïne met kasteel tegen de berghelling.

Op de kaart is een aantal varianten op de groene route aangegeven. Als u bijvoorbeeld het steile, boven beschreven, stuk wilt vermijden dan neemt u bij Merindol de rose route via de D147. Op de kaart staat rechts onderin de schaal aangegeven zodat u zelf de afstand kunt inschatten.

Veel plezier onderweg en vergeet vooral niet een picknick mee te nemen.

Lavendel plukken in het dal van St Jalle


lavendelveld

Het dal van Saint Jalle is bekend vanwege de uitgestrekte lavendel velden. Gedurende juli tot begin augustus zijn ze in volle glorie te aanschouwen. Via Buis les Baronnies kunt u via de Col d’ Ey een prachtige tocht maken. In Saint Jalle kunt u lekker Frans eten. Onderweg kunt u natuurlijk ook stoppen voor een picknick.

De afstand vanaf Vuevigne is 32 km via Nyons of 44 km via Buis les Baronnies.