Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Markten

Vide-greniers Carpentras

In Carpentras wordt elke zondag vanaf 10 uur een zogenaamde brocante gehouden.

Hier vindt u voornamelijk professionele verkopers, dus de prijzen liggen op een aanzienlijk hoger niveau dan op de “gewone” vide-greniers.

Toch is het wel de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen. De afstand is goed te doen en de brocante vindt plaats op de Alleé Jean Jaures (Les Platanes) in het centrum van de stad.

Verder is er vier keer per jaar een enorme vide-grenier (700 plaatsen) net buiten Carpentras. Hier kunt u de hele dag zoet brengen als u een echte liefhebber bent.

U kunt het vinden op de Avenue des Marchés Gare (Marché Gare Écoparc). U kunt ook de borden Les Gares volgen.


brocante


De agenda voor de vide-greniers is te vinden op https://vide-greniers.org/84-Vaucluse?_otid=home-select


Markt in Bedoin

De markt in Bédoin is zeer de moeite waard.

Het is een grote markt, die voor ons gevoel wat minder druk is dan die in Vaison-la-Romaine.

Bédoin ligt aan de voet van de Mont Ventoux en het is slechts iets meer dan een half uur rijden vanaf Vuevigne.

Bloemenmarkt in Richerenches

Op de eerste zondag in mei is er in Richerenches (op ongeveer 15 kilometer vanaf Vuevigne; in de enclave van de Vaucluse in de Drôme) een grote bloemenmarkt. Wij zijn er deze keer ook een kijkje wezen nemen en hier een paar foto's ervan.

Biologische markt in Vaison la Romaine

biologische markt
Elke dinsdag, donderdag en zaterdag morgen is er in Vaison la Romaine een kleine biologische markt. Je vindt er mensen die hun eigen verbouwde groenten aanbieden. Vaak vanuit prachtige oude auto's. Degene die er altijd op een vaste plek staat is Paulette. Ze staat aan de kant van de weg tegen het einde. Zij is de enige met het AB keurmerk. Alles wat je bij haar koopt is van het seizoen en heel betaalbaar. Wij kopen er zelf bijna al onze groenten. De markt is te vinden op de parkeerplaats aan de rotonde naar het centrum voorbij de cave van Vaison la Romaine.

Woensdag markt in Buis les BaronniesBuis-les-Baronnies

Elke woensdag morgen is er een markt in het dorpje. De markt wordt gehouden op een plein langs een boulevard van platanen. Voor kinderen is er een leuke speeltuin langs het water. Op de eerste woensdag in juli wordt er de grootste lindebloesemmarkt van Europa gehouden. Een uitstapje naar Buis is mooi te combineren met een bezoek aan het dal van St. Jalle. Bekend vanwege de lavendelvelden en te bereiken via de indrukwekkende Col d’Ey.

De afstand vanaf Vuevigne is 30 km.