Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Weetjes

Een leuke recensie!

Van twee van onze gasten, die onlangs Tournesol voor twee weken hebben bewoond, ontvingen wij een fijne recensie.

Met hun toestemming plaatsen wij hem hier. Elly en Ger hartelijk dank voor jullie toestemming!

" Ons verblijf in Tournesol was perfect. Het huis staat op een rustige plek, met Villedieu op loopafstand (voor vers brood ’s morgens) en Vaison la Romaine op 10 minuten met de auto voor de grote boodschappen.
 
In het huisje is alles wat je nodig hebt aanwezig.  Er is zelfs een vaatwasser. Badkamer en toilet zijn apart en er is voldoende kastruimte om de inhoud van de koffers kwijt te kunnen.
 
Afhankelijk van de tijd van de dag en de stand van de zon kun je zowel voor het huis -met zicht op de wijngaarden- als in de ommuurde achtertuin heerlijk buiten zitten. Er zijn genoeg stoelen en parasols. Die hoef je niet te verslepen.
 
In Villedieu hebben we prima gegeten in de crêperie, maar zeker zo lekker was de table d'hôte bij Adrie en Dick.
 
De map met informatie over de omgeving en wat er te doen is zeer uitgebreid. Er liggen boeken voor een heel jaar en we hebben ook genoten van de uitgebreide DVD-collectie met bekende Franse films, o.a. Amélie, Entre les Murs, Trois couleurs Bleu- Blanc- Rouge en nog veel meer.
 
Een absolute aanrader."

Winter in de provence!

Ja hoor ook hier is de winter vandaag toegeslagen. Vergeleken met Nederland valt dat wel mee hoor!. Zojuist een mooie wandeling gemaakt in de omgeving en ook even naar Vuevigne gelopen om een paar foto's te maken.

Nog een poosje en dan is hier het voorjaar er weer. Volgens de plaatselijke bevolking na half februari. Wij wachten af.De wijnoogst 2012

De wijnoogst van 2012 is weer verleden tijd! Hij was eerder dan vorig jaar, begunstigd door het goede weer en de uitbundige zonneschijn dit jaar. Het wijnjaar 2012 belooft heel goede wijn op te leveren!

Hier een foto van de wijnoogst voor de deur van Veuvigne.


Ook een foto van de drukte bij de Cave Coopérative La Vigneronne in Villedieu. Dit is een -zoals de naam al zegt- een samenwerking tussen de wijnboeren uit Villedieu en Buisson. Het is natuurlijk te duur om zelf de druiven te verwerken en ook het feit dat het om Côtes du Rhône wijn gaat stelt hoge eisen aan de verwerking van de druiven tot een goede wijn.Inmiddels hebben wij afgelopen vrijdag 19 oktober al mogen proeven van de eerste wijn van 2012. Dit zijn twee witte wijnen: een Chardonnay en Voignier, het smaakte inderdaad uitstekend, dus dat belooft wat!

Picknick bij de rivier

Zoals bekend organiseren wij elke week -als onze gasten dat leuk vinden- een table d'hôte. Als er jonge kinderen mee komen is het late uur natuurlijk wat lastig.

Als alternatief hebben wij gemeend een picknick te organiseren bij de rivier de Toulourenc in de Drôme. Hier een foto van Adrie met een van onze jonge gasten, die behulpzaam was bij het klaar maken van de salade niçoise.

Foto's van onze gasten

Foto's van onze gasten.


Wij vinden het heel plezierig dat onze gasten het zo naar hun zin hebben in onze gîtes.
Als wij er zelf zijn ontstaan er vaak leuke contacten en wij krijgen regelmatig foto's toegestuurd van hen en het is denken wij ook leuk voor nieuwe gasten om die foto's te zien.

Kijk voor meer foto's bij de albums op de website.

Nieuwe wijnen ontdekt

Nieuwe wijnen ontdekt
Lekkere biologische wijnen die redelijk geprijsd zijn vindt u bij Denis Tardieu in Villedieu.

Wanneer u Villedieu verlaat richting Mirabel aux Baronnies ziet u na ongeveer een kilometer op de rechte weg rechts een bordje van hem. U slaat hier rechts af en volgt een niet al te best slingerend pad omhoog. Aan het eind van het pad vindt u zijn domein.

Vooral de witte wijn smaakt voortreffelijk.

In de gîtes liggen wat visitekaartjes van hem, hierop staat ook de route beschreven.