Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Cassis

Wandelen met de hond(en) in Cassis

Van een van onze Belgische vrienden kregen wij twee tips om (met de hond(en)) te kunnen wandelen bij Cassis.

De plage 'Anse de l'aréne' de mooiste plage van Cassis, zeer lang met voornamelijk wandelaars. Je kunt er wandelen tot aan de voet van de Cap Canaille. Deze plage ligt vlakbij het restaurant La Villa Madie en het wijndomein Le Clos de St. Madeleine.

Parkeren kun je op de Avenue du Revestel en hier de trappen afdalen.

De tweede mooie wandeling is de Promenade du Petit Prince, de andere kant van Cassis: Le Presqu'ile, parkeren op de parkeerplaats. De weg loopt langs de Calanque de Port Miou tot aan de punt met zicht op de zee. Volledig met aanduidingsborden en diverse informatieborden voor wat betreft de fauna en flora.

De twee kleine standen in het centrum van Cassis zijn klein en verboden voor honden.

depositphotos_cassis-oude-stad-poort-promenade

Veel wandelplezier!

inconnu images

Dagtoer naar Cassis aan zee

calanquescassis


Zie hier het uitzicht op Cassis en zijn prachtige calangue. Met een boottocht vanuit de haven kun je de grillige kust bewonderen met hele stijle rotspartijen. Het is een aantrekkelijk vissersplaatsje met mondaine trekken. Hierdoor trekt het ook veel toeristen aan. Het heeft een strandje en talloze restaurants met een terras.

Tijdens het hoogseizoen kan parkeren helaas problematisch zijn. Het kan dus voorkomen dat je dan wel een stuk moet lopen om bij de haven te komen. Vanaf Vuevigne is de afstand 130 km.