Eten & drinken
Nieuwe oogst Chardonnay
18/10/19 20:18
Zoals gebruikelijk was er vlak voor ons vertrek uit Villedieu weer de presentatie van de nieuwe Chardonnay. Altijd een gezellig gebeuren op de wijncave van Villedieu/Buisson.
Door de grote droogte en de hoge temperaturen in de afgelopen periode is de wijn van goede kwaliteit maar is de hoeveelheid ongeveer 20% lager dan normaal.
Table d'hôte bij ons huis is Villedieu
02/07/19 15:35
Als onze gasten het leuk vinden en het weer laat het toe -maar dat is bijna altijd het geval- dan organiseren wij op ons terras bij ons huis in Villedieu een table d'hôte.
Velen hebben er al gebruik van gemaakt, het is op loopafstand van Vuevigne, dus er kan zonder problemen een glaasje wijn worden gedronken.
Het menu bestaat uit drie gangen en is vers bereid door Adrie. Wij houden natuurlijk wel rekening met een eventueel dieet enzovoorts.
Wij vragen € 20,00 per persoon en verrekenen dat met de teruggave van de waarborgsom.
Het is verstandig een zaklamp mee te nemen voor de terugreis door de wijngaard. Als u er geen bij u heeft of hem bent vergeten dan hebben wij er natuurlijk wel een te leen voor u.
Hieronder een foto van een leuke en gezellige avond bij ons in Villedieu.
Velen hebben er al gebruik van gemaakt, het is op loopafstand van Vuevigne, dus er kan zonder problemen een glaasje wijn worden gedronken.
Het menu bestaat uit drie gangen en is vers bereid door Adrie. Wij houden natuurlijk wel rekening met een eventueel dieet enzovoorts.
Wij vragen € 20,00 per persoon en verrekenen dat met de teruggave van de waarborgsom.
Het is verstandig een zaklamp mee te nemen voor de terugreis door de wijngaard. Als u er geen bij u heeft of hem bent vergeten dan hebben wij er natuurlijk wel een te leen voor u.
Hieronder een foto van een leuke en gezellige avond bij ons in Villedieu.
Lunchen bij Chez Claudette
11/04/18 17:28
Voor een vriendelijke prijs kunt u hier alleen lunchen.
Voor het voorgerecht kunt u kiezen uit een buffet, het hoofdgerecht bestaat slechts uit twee keuzen. De wijn wordt in een eenvoudige karaf aangeboden en is in de prijs begrepen.
Het is er altijd druk want ook de lokale mensen en de werklieden komen hier graag, reserveren is dus aanbevolen. Telefoon 0033 4 90 28 92 23. Bon appétit!.
Uit eten bij La Fleur Bleue
11/04/18 16:20
Een adres dat wij u zeker kunnen aanbevelen is La Fleur Bleue in Crestet.
David en Fiejette ontvangen u in hun zelf verbouwde sfeervolle 18e eeuwse boerderij.
David is chef de cuisine, die in Nederland onder andere voor Fagel heeft gekookt.
Fiejette is vinoloog en heeft de nodige ervaring opgedaan na de hogere hotelschool.
La Fleur Bleue ligt aan de D938 tussen Vaison La Romaine en Malaucène.
De parkeerplaats ligt aan de Chemin de Sublon.
Telefoonnummer 0033 4 90 36 23 45.
Versla de Reus van de Provence
06/03/18 19:32
Wij kwamen een leuke foto tegen over de Reus van de Provence, ook wel de Ventoux genoemd.
Er is een lekker kaasje te koop met de naam Géant de Provence. Op het prijsbordje staat de leuke tekst dat de Reus makkelijker te eten is dan te beklimmen……
Er is een lekker kaasje te koop met de naam Géant de Provence. Op het prijsbordje staat de leuke tekst dat de Reus makkelijker te eten is dan te beklimmen……
Picknick bij de rivier
27/07/12 21:33
Zoals bekend organiseren wij elke week -als onze gasten dat leuk vinden- een table d'hôte. Als er jonge kinderen mee komen is het late uur natuurlijk wat lastig.
Als alternatief hebben wij gemeend een picknick te organiseren bij de rivier de Toulourenc in de Drôme. Hier een foto van Adrie met een van onze jonge gasten, die behulpzaam was bij het klaar maken van de salade niçoise.
Als alternatief hebben wij gemeend een picknick te organiseren bij de rivier de Toulourenc in de Drôme. Hier een foto van Adrie met een van onze jonge gasten, die behulpzaam was bij het klaar maken van de salade niçoise.
Domain La Collière Rasteau
28/07/11 20:37
Hier maakt men volle krachtige wijnen met een alcohol percentage tegen de 15%. De druiven die hij in de wijn verwerkt zijn Grenache, Carignan en Syrah. Het domaine ligt buiten het dorp Rasteau dat een Côtes du Rhône Village erkenning heeft. Daar kunt u de verschillende rode wijnen proeven. We weten zeker dat u niet met lege handen naar huis gaat....
Delphine & Georges Perrot
Domaine la Collière, 1 Lot les Vaches, 84110 Rasteau tel.nr 0033 6 14 97 54 34
U kunt al een kijkje nemen op zijn fraaie website https://domainelacolliere.com
Om het domein te bezoeken rijdt u via Roaix richting Rasteau. Op de grote rotonde voor de cave van Rasteau moet u rechtdoor rijden en de D975 blijven volgen richting Cameret. Na ongeveer 2 km passeert u de cave La Soumade aan uw linkerhand. Na ongeveer 200 honderd meter slaat u links af bij het bord van Domaine la Collière. Via een smalle weg door de wijnvelden heen vindt u het domaine aan uw linkerhand. De cave is geopend van 9:00 - 12:00 en 14:30 - 18:30. Als hij niet ter plaatse is kunt u hem het beste even bellen op bovenstaand mobiele nummer.
Uit eten in Gigondas bij l'Oustalet
25/11/07 15:01
Gigondas is "wereldwijd" beroemd om zijn wijnen. In de omgeving is L'Oustalet beroemd vanwege het goede eten en natuurlijk de wijn. Het ligt aan het centrale plein in de schaduw van grote platanen. U kunt er zowel binnen als buiten eten. Het hoogtepunt is elke keer weer de kaastrolley met meer dan 20 verschillende kazen.
Het doordeweekse 4-gangen lunchmenu kost rond de 30 euro. Verder kunt u van de kaart eten. Het is verstandig om van te voren te reserveren. Bon appétit.
Telefoon: 0033 4 90 65 85 30
Lou Canesteou voor kaas- en wijnliefhebbers
20/08/07 14:05
Als u een liefhebber bent van kaas en wijn dan "moet" u deze winkel bezoeken.
Je hebt echt een eindeloze keuze. Het ruikt er zalig en de kazen zijn een lust voor het oog.
Naast de kaas hebben ze ook een selectie goede wijnen. U kunt zich goed laten adviseren in uw beste Frans.
De winkel is verkozen tot beste kaaswinkel van Frankrijk in 2004 en president Chirac is ook op bezoek geweest.
De winkel ligt vlakbij het plein Place Montfort waar de terassen zijn. Met uw rug naar de terassen moet u rechts oversteken. Voorbij de biologische bakker slaat u rechtsaf het steegje in. Aan u linkerhand vindt u de winkel. Voor de ingang hangt een bruin anti vliegengordijn.
Geniet vooral niet met mate!
Lou Canesteou
10, rue Raspail
Vaison la Romaine
Tel. 0033 4 90 36 31 30
Patisserie Peyrerol met zalige ijsjes in de zomer
15/07/07 20:22
Pas op want het is moeilijk om in deze winkel de verleiding te weerstaan. Bij patisserie Peyrerol hebben ze zalige taarten, gebakje, chocolade enz. Je krijgt hier waar voor je vele geld!
Sinds kort hebben ze voor de zomermaanden een ijssalon ernaast geopend. Ook om van te smullen en in de zomer heel aangenaam. Je kunt het ijsje ter plekke op moderne zitjes onder een parasol opeten.
Het ligt in Vaison la Romaine aan het begin van de dwarsstraat van het centrale Place Montfort.
5 Cours Henri Fabre - 84110 Vaison La Romaine - Tel : 0033 (0)4 90 36 04 91.
Moerbei bessen om de hoek
11/07/07 21:03
De hele maand juni tot begin juli kunt u bij ons om de hoek moerbeien plukken langs de wijngaard. Ze lijken qua uiterlijk op een braam maar zijn iets fijner en smaken wat zoeter. Je kan er lekkere jam van maken met gebruik van gelei suiker. De zijderups verblijft graag in de moerbeiboom en werd uit China geïmporteerd voor de zijdekwekerij. Dit is allang niet meer rendabel in Frankrijk.
Hier nog een recept van van moerbeien-kwarktaart van Marjet Marks ("geplukt" van het internet).
Maak een korstdeeg: 250 gr. bloem, 125 gr. boter, 1 eigeel, 1-2 eetlepels water, snufje zout. Kneed alles goed door elkaar of laat een tijdje draaien in een magimix met deeghaken tot een compacte bal. Bewaar 1-2 uur in de koelkast. Rol het deeg uit en leg in een ingevet diep bakblik of ovenschaal. Bak blind op 160 graden voor 20 minuten. (Blind bakken betekent dat men eerst alleen het deeg bakt, leg een stuk ovenpapier op het deeg, en bedek met bijvoorbeeld bonen, die je steeds weer voor dit doeleind gebruikt. Ik bewaar ze in een pot met het etiket 'blinde bonen').
Voor de vulling: 250 gr. kwark, 125 gr. suiker, snufje zout, 4 eigelen, 30 gr. maizena, lepel cognac, citroenrasp + wat sap. Mix alles in een keukenmachine. Sla de 5 eiwitten tot pieken en vouw door het ei-kwarkmengsel. Laat de blindgebakken bodem iets afkoelen en smeer in met vruchtenjam of verse vruchten, het hoeven geen moerbeien te zijn. Giet de vulling er over heen. Zet in de nog warme oven en bak in ongeveer 30 minuten op 130 graden goudbruin. Open de deur zo min mogelijk, anders zakt de taart in.
De biowinkel in Vaison la Romaine
09/06/07 18:12
Sinds we in de Provence wonen kopen we hier, naast de biomarkt, praktisch al onze boodschappen. Het assortiment is heel uitgebreid voor een biologische winkel. Het personeel neemt echt de tijd voor je.
Je kunt er ook tussen de middag biologisch lunchen.
U vindt de locatie van de biowinkel terug op de plattegrond in de map in uw gïte.
Lunchen bij Le Pont de l'Orme in Malaucène
27/04/07 15:55
Een fraaie locatie om te gaan lunchen in Malaucène is Le Pont de L'Orme.
Hier kunt u als u kiest voor het Menu du jour (alleen voor de lunch) voor een vriendelijke prijs van een 3-gangen lunch genieten met een glas wijn.
Vanaf Vuevigne moet u via Vaison la Romaine naar Malaucène rijden.
Aan het einde van de platanen laan voor Maulacène moet u rechts afslaan naar Suzette.
Na ongeveer 50 m treft u aan de rechterkant de lange oprijlaan met prachtige eikenbomen.
Bij vetrek kunt een eventueel een mooi auto ritje maken.
Sla hiervoor aan het einde van de oprijlaan af naar rechts richting Suzette.
In Suzette slaat u af naar links richting Le Barroux.
Houdt u in Le Barroux Carpentras aan.
Aan de rechterkant treft u een een afslag aan naar Baumess de Venise.
Via Baumes de Venise kunt u via Segurèt en Roaix richting Villedieu rijden.
De afslag naar rechts omhoog naar Villedieu niet nemen.
In plaats daarvan rechtdoor rijden om na 100 meter linksaf "ons" slingerweggetje op te rijden.
Afstand van Vuevigne naar het restaurant is 15 km.
De totale rit is ongeveer 40 km.
Le Pont de l'Orme
Route N9 de Suzette
84340 Malaucène
tel.: 0033 (0) 9 87 55 79 20
www.lepontdelorme.com
Uit eten bij Auberge La Tuilerie in Violès
10/09/06 19:25
Hier kunt u bij een auberge in de tuin genieten van de lokale Provencaalse keuken.
De gerechten worden orgineel gereserveerd en het personeel is heel vriendelijk.
Reserveren van te voren is aanbevolen.
Auberge La Tuilerie / Violès
786 Chemin de la Tuilerie
tel. 0033 (0) 4 90 70 92 89
Ontbijten in Faucon
29/08/06 19:49
Tijdens de zomer kun je in Faucon ontbijten bij de lokale verse bakker. Terwijl je er zit ruik je de geur van het brood dat ter plekke gebakken wordt. Het assortiment is divers en een ontbijtje kost niet al te veel. Koffie of thee, jus d'orange een stuk stokbrood en een croissant met diverse soorten jam. Voor de rest van de dag kun je gelijk je brood kopen. Binnen worden er ook nog biologische producten aangeboden. Het is de moeite waard om vooraf of erna het dorp wat te verkennen.
Het is ook mogelijk te lunchen bij de bakker. Voor een redelijke prijs kunt u genieten van heerlijke warme maaltijd. Bon appétit!
Salon du Thé in Séguret
20/08/06 20:05
In Séguret bevindt zich een bijzondere Salon du Thé. Het uitzicht is bij een plekje aan het raam werkelijk bijzonder mooi. Op de menu kaart staan, naast natuurlijk de thee, zalige taartjes aangeprezen. Je weet gewoon niet welke je moet kiezen. Je moet er ook wel voor betalen.
Vanaf Vuevigne is het 7 km.
Uit eten bij Le Mesclun in Séguret
13/08/06 20:07
Restaurant "Le Mesclun" ligt in een prachtig oud straatje van Séguret. Ze bieden een verfijnde Franse keuken. Het eten wordt als een kunstwerk opgediend. De bediening is heel attent. Als het weer het toestaat kun je eten in de mooie tuin met een fraai uitzicht op Sablet en de wijngaarden. Binnen is het echter ook sfeervol. Het is verstandig om van te voren te reserveren.
Restaurant le Mesclun
Rue des Poternes 84110
Séguret Tel : 0490 46 93 43