Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Muziek

Wat een verrassing!

Op maandagavond 20 augustus werden wij op wederom een mooie zomeravond -na een uitleg over het oudste gedeelte van Villedieu- verrast door het Nederlandse orkest Ulysses dat op tournee was in Frankrijk. Het orkest bestaat uit leden van verschillende orkest in Nederland, die samen het avontuur aangaan.

Het eerste concert was in Villedieu. Het repertoire was gevarieerd, van klassiek tot populaire (Franse) chansons. Het was genieten!Fête de la Musique

Op donderdag 21 juni 2012 was er weer een Fête de la Musique in Vaison la Romaine.

Het was een prachtige avond met temperaturen van 25 graden om 23.00 uur, dus dat kwam de feestvreugde zeker ten goede!

Als vanouds bruist Vaison dan, en wij hebben er een aantal leuke uren doorgebracht. Vanzelfsprekend hoorde er een goede maaltijd bij om de feestvreugde te verhogen. Hierbij twee foto's die wij hebben geschoten.

Le Violin Enchanté

De muziekschool van het gebied Vaison Ventoux gaf op 2 juni jl. een uitvoering van een musical door haar leerlingen.

Medewerking werd verleen door vioolspelers, een jeugdkoor en een pianist. Vanzelfsprekend was een aantal leerkrachten aanwezig om aanwijzingen te geven en deel te nemen aan de musical.

Zoals gebruikelijk wordt dit allemaal in de open lucht gehouden, ditmaal in het kleine theater van Vaison, "Théâtre du Nymphée".

Wij hebben er een plezierige avond aan beleefd.


Internationale koren treden op in Vaison la Romainechoraliesklein

Begin augustus wordt wederom de Choralies gehouden in Vaison la Romaine. Het festival vindt elke 3 jaar plaats en koren over de hele wereld komen hier samen. Het is heel bijzonder om een onderdeel van het publiek te zijn.

Veel koorleden bezoeken zelf ook voorstellingen en kennen de teksten.

Er is een aparte internet site die ook in het engels wordt weergegeven: https://choralies.fr